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RE: Smoke Control Requirements

Dear Mr. DePinto:

Your letter, dated November 30, 1989 to Deputy Borough Superintendent
Sobel has been forwarded to my office for review and response.

1. Section 27-777.1(b) is applicable to all new buildings
classified in all listed occupancy groups regardless of
height.

2A. Section 27-777.1l(a)(6) requires both smoke and heat dampers
whenever a duct penetrates a fire rated construction in all
listed occupancy groups regardless of height with the excep-
tion of the provisions of Section 27-343. These requirements
are for the ins:tallation of new ducts.

2B. This section does not require new smoke dampers in an
existing ducts with fire dampers.

2C. Section 4-2.1(d) of RS 13-1 does not permit any duct opening
in fire division that will spread smoke from one fire zone to
another. If you do need a duct opening here, Section 4-4 of
RS 13-1 will require you to install smoke dampers. However,
Section 27-777.1(a)(6) does supercede smoke control
requirements of RS 13-1. It has no requirements for duct
opening in the fire division. It willrequire both smoke and
heat dampers at duct in the fire division.

Very truly yours,

George J. er, P.R.
Acting Deputy Commissioner

GEB:NTP:1g
cc: Commissioner C. Smith, Jr., R.A.
Executive Engineer I. Polsky, P.E.
Borough Superintendents
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