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RE: Cabaret license 

Dear Mr. 

I am writing in response to your written inquiry whether a Department of Consumer 
Affairs ("DCA" or "the Department") cabaret license is required for your client's proposed 
"private parties." The answer to your question is that a DCA cabaret license is required. 

Section 20-359(3) of the New York City Administrative Code defines a cabaret as "[a]ny 
room, place, or space in the city in which any ... dancing or other form of amusement is 
permitted in connection with the restaurant business or the business of directly or 
indirectly selling to the public food or drink, except eating or drinking places, which 
provide incidental musical entertainment, without dancing ... " 

Your inquiry stated that a portion of the business will be used as a catering 
establishment and that the business will be applying for a DCA catering license. It also 
stated that a portion of the facility will be used for private engagements that include the 
service of food, the service of alcoholic beverages, and dancing will also be permitted. 
During our conversation, you stated that promoters will distribute passes on the street 
inviting people to the "private parties." In effect, any person on the street may gain entry 
to the event. Therefore, the Department considers these "private" engagements as open 
to the public. 

According to the facts you have provided to the Department, a cabaret license is 
required for the business you describe. 

Please feel free to contact me with any questions. 

SinCrelY, 




