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RE: Going out Business Sale and Compliance with GBL 

Dear Mr. 

I write in reply to your request for a letter of interpretation regarding two issues. Your 
first question asks whether your client will be in compliance with the New York State 
General Business Law ("GBL") regulations covering "going out of business sales" if the 
business attaches to its license application a list of items purchased in advance but not 
yet delivered to the store. Your second question is whether your client is in compliance 
with the GBL if it posts signs and advertisements noting that only specific departments 
within the store are involved in the tlgoing out of business sale." 

Regarding your first question, pursuant to Article 29-F § 595 of the GBL, (/[tJhis article 
shall apply only to any city, town or village having a population of less than one 
million." New York City has a population greater than one million; therefore Article 29-
F does not apply to "going out of business sales." 

However, your client must comply with the laws and rules of the New York City 
Department of Consumer Affairs rthe Department"). Section 20-309 of the New York 
City Administrative Code rthe Code") authorizes the Department to license and 
regulate "going out of business sales." Pursuant to Section 20-310 (b) (5}-(6) of the 
Code, an application for a "going out of business sale" license should include "an 
itemized list of the goods, wares and merchandise to be offered for saleH and "where 
and whom such stock was purchased or acquired; and, if not purchased, the 
manner of such The law does not mandate of the 

the time of the the 
list attached to the license 

that the list includes the 

With respect to your second question, pursuant to Title 6 of the Rules of the City of 
New York ("the RulesJl) Section 2-151 (bL "[n1o licensee shall advertise by display or 

intend to sell forth 
,..o",ro<:on'tc that two 
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from the portion of the store conducting the flgoing out of business sale." Your letter 
also indicates that that the two departments not involved with the sale will be 
specifically noted in advertisements and within the store. Your client's proposal 
complies with section 2-1S1(b) of the Rules. 

Sincerely, 

Staff Counsel 




