Dépértment of
Consumer Affairs

Jonathan Mintz
Commissioner

Staff Attorney

42 Broadway
New York, NY 10004

Dial 311 (in NYC) or 212-
NEW-YORK (outside NYC)

nyc.gov/consumers

January 9, 2013

BY E-MAIL (.
NG

Re: Third Party Requirements for Talent Agencies do not invalidate DCA
License

Dear Mr. IR

This is in response to your email asking about the impact of a non-government
entity’s requirements on a business that otherwise meets the Department’s
licensing requirements. Requirements by third parties do not determine whether a
business may be licensed by the Department of Consumer Affairs (“the
Department” or “DCA”).

With regard to your particular business, the Department’s licensing requirements
for talent agencies are set forth in Article 11 of the New York General Business
Law, the Arts and Cultural Affairs Law, and Title 6 of the Rules of the City of
New York , and are available at the Department’s website:
http://www.nyc.gov/html/dea/html/licenses/034.shtml. You may legally operate as
a talent agency if you are licensed as a theatrical employment agency by the
Department irrespective of what requirements a third party may require of you for
their own purposes.

Thank you for your inquiry.

Sincerely, )

Staff Attorney ~ "





