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Re: DCA License Number May Be Required To Be Posted Outside Of Towing Facility 

Dear Mr. 

I am writing in response to your inquiry as to whether a Department of Consumer Affairs 
("the Department") licensed tow truck company is required to post its license number outside of 
the licensed premises. The answer to your question is that it depends on the manner in which the 
company transacts business. 

According to New York City Administrative Code ("Code") Title 20, Chapter 2, 
Subchapter 31, §20-507(a), 

Every person holding a license to engage in towing shall post, in a conspicuous 
fashion at the area of the licensee's place of business where a vehicle may be 
claimed, a sign which clearly and legibly states the licensee's name, address and 
business telephone number, the license number assigned to such business, the 
rates permitted to be charged for towing and storage under section 20-509 of this 
subchapter and the department's telephone complaint number. 

The Department interprets this section to require all licensed tow companies to post, in a 
conspicuous fashion, all of the required information in the same location where the licensee 
regularly conducts business transactions. The Department defines the place where the licensee 
regularly conducts business transactions as the place where the consumer pays money to the 
vendor in order for the consumer to claim his or her vehicle. Therefore, if the consumer pays for 
the vendor's services outside of the vendor's office (e.g. the consumer stands outside and pays 
the representative from the business through a window), the sign complying with §20-507(a) 
must be posted in a conspicuous fashion outside of the office where it is in full view of the 
consumer. If the consumer pays the vendor for its services inside the vendor's office, the sign 
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complying with §20-507(a) should be posted in a conspicuous fashion inside the office where it 
is in full view of the consumer. 

If you have any other questions, please do not hesitate to contact me. 

Sincerely, ~ 

~
Staff Counsel 




