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42 Broadway Re: Towing repossessed vehicles requires a license
9th Floor
New York, NY 10004 Dear Mr.

+1 tel This letter responds to your inquiry whether a NYC Department of Consumer Affairs
+1 fax (“DCA” or “the Department”) tow truck license is required to repossess vehicles in New

York City. The answer is that a license is required.
nycgov/consumers

Pursuant to NYC Administrative Code (“Code”) §20-496, “no person shall engage in
towing without, . .a license The Code defines towing as “...the driving or other
operation of a tow truck See Code §20-495(d). Section 20-524 of the Code
exempts specific types of tows from the licensing requirement. Repossessing vehicles is
not one of the specific exemptions outlined in the Code. Therefore, your company
requires a DCA license to engage in the towing activity you describe.

For your convenience, enclosed please find an application for a Tow Truck Company
and a Tow Truck Driver.
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