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February 13, 1986

Mr. Hamilton A. Chase
Syska & Hennessy

11 West 42nd Street

New York, New York 10036

Re: Local Law #16/84 Interpretation

Dear Mr. Chase:
This is in response to your letter dated January 21, 1986.

Please be advised that the fire protection plan shall be
required for all alterations to existing high-rise build-
ings in occupancy group E and existing hotels in occupancy
group J-1, if the cost of the alterations exceed one
million dollars or involves a change of use as per C26-124.4
and 124.1(f).

Existing buildings containing an F-4 public assembly with an
occupant load of 300 or more persons shall be installed with
emergency lighting in each vertical exit serving the floor

on which the public assembly is located. Such lighting shall
be connected to an emergency power source or storage battery
equipment as per C26-605.1(e) (1). Existing buildings in
occupancy group E or J-1 with a total of more than four exit
lights and/or signs shall be connected to an emergency power
source, storage battery equipment, or ahead of the main switch
as per C26-605.2 and C26-606.2.

Emergency power source is interpreted by this office as
emergency generator.

Should there be any further questions on this matter feel free
to contact my office at any time.

Very truly yours,

St G Coliebr FE.

Jack J. Calabro, P.E.
Director of Special Projects
JJC:rmr
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