DEPARTMENT OF BUILDINGS

EXECUTIVE OFFICES
60 HUDSON STREET, NEW YORK, N.Y. 10013

RUDOLPH J. RINALDI, Commissioner

“New o e

August 14, 1991

Alan D. Marcus, P.E

United Inspection Service, Inc.
Eleven Pennsylvania Plaza

New York, New York 10001

RE: Acceptance of Floor
Covering Assemblies

Dear Mr. Marcus:

This is in response to your letter to me, dated August 2, 1991,
relative to filing of floor covering assembly acceptance tests performed by
an independent testing laboratory on the MEA list of accepted testing
laboratories.

Please be informed that the required procedure is as follows:

- An application to M.E.A. for carpet assembly acceptance
pursuant to the Code Test Method made by an architect,
engineer, manufacturer or his representative.

- The application to M.E.A. for the carpet assembly accept-
ance shall comply fully with the requirements of Section
27-351(d) and Section 27-131 of the Building Code. Pres-
cribed tests shall be conducted by a testing service or
laboratory acceptable to the Commissioner or by a New York
State Registered Architect or Licensed Professional Engineer.

- The application for acceptance shall be accompanied by the
appropriate fee. (Refer to Section C26-214 (a)(1ll).)

Kindly comply with the fioregoing.

Very truly yours,

Wé% rRE.
Irving Polsky., P.E.
Executive Engineer

IP/rbc

cc: George C. Sakona, P.E.
Deputy Commissioner
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