
 

August 2, 2010 
 
BY REGULAR MAIL 
 

 
Re: Debt collection agency inquiry 

 
Dear Mr. 
 
The Department of Consumer Affairs (the “Department”) issues this letter in response to 
an inquiry you submitted through the Department’s web site. You asked whether in a 
permitted communication, under Section 20-493.1(a)(iv) of the New York City 
Administrative Code, a debt collection agency may give a “generic” name” (e.g., 
“officer/collection manager”) as “the name of the person to call back.”  The short answer 
is no. 
 
The statute specifically calls for “the name of the person to call back,” not the person’s 
title.  Accordingly, a “generic name,” such as “officer” or “collection manager,” is not 
sufficient. In any permitted communication, a debt collection agency must give the 
consumer the name of an employee to call back.  
 
For more information about New York City laws that apply to debt collection agencies, 
please visit our web site at www.nyc.gov/consumers. 
 
Thank you very much. 
 
Sincerely, 
 
Department of Consumer Affairs 
 
 

Jonathan Mintz 
Commissioner 

42 Broadway 
New York, NY 10004 

Dial 311 (in NYC) or 212-
NEW-YORK (outside NYC) 

nyc.gov/consumers 

 
 




