
 

July 10, 2014 
 

 
  

   
 

    
 
Re: General Vending from a Vehicle Parked on the Street is Impermissible  
 
Dear , 
 
This letter is in response to your inquiry asking whether a business requires a NYC 
Department of Consumer Affairs (“DCA”) license to operate a mobile hair salon. The 
answer is that this type of vending is prohibited from any vehicle parked on the street.  
  
A general vendor is “a person who … sells … goods or services … in a public space.” 
See NYC Administrative Code (“Code”) §20-452(b). A “general vending business” is 
“the business of selling … at retail, goods or services other than food, engaged in by a 
general vendor in a public space.” See Code §20-452(c). Pursuant to Code §20-453, it 
is unlawful for any individual to act as a general vendor without obtaining a license from 
DCA.  
 
The business you describe – a hair salon conducting business in a public space–
requires a DCA general vendor license. However, Code §20-465(o) makes it unlawful 
for a general vendor to vend from a parked vehicle. 
 
Please note that there is currently a waiting list for general vendor licenses.  
 
 
Sincerely, 

 

 
 
cc:  
  
  
   
 
 
    
  
  

Julie Menin 
Commissioner 
 

 
42 Broadway 
9th Floor 
New York, NY 10004 
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