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November 21, 2008 

Re: Cabinet Maker Who Makes Cabinets, But Does Not Install Them, 
Does Not Require Home Improvement Business License 

Dear Ms. 

This letter replies to your email dated November 14, 2008 inquiring whether a 
kitchen cabinet maker who makes and supplies consumer with cabinets for their 
homes, but who does not install or affix them into a residential home or 
apartment, needs a DCA Home Improvement Contractor's license. The answer 
is "no" provided that the cabinet maker does not also arrange for the installation 
of the cabinets. 

The definition of "Home Improvement" specifically exempts "the sale of goods 
or materials by a seller who neither arranges to perform nor performs directly or 
indirectly any work or labor in connection with the installation or application of 
the goods or materials .... " See Administrative Code Section 20-386 (2) (ii). 
That exemption applies to the sale of cabinets made to order for a consumer that 
another person will install. The person or business that installs the cabinets in a 
New York City residence requires a Home Improvement license. 
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