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RE: Warranty or Guarantee Language in a Home Improvement Contract 

Dear Ms. 

I am writing on behalf of the City of New York Department Consumer 
Department") in reply to your email request inquiring as to your legal obligations for a 
warranty or guarantee in a home improvement contract. There are no specific 
requirements regarding whether a home improvement contract must contain a warranty 
or guaranty. However, the Department does have rules that cover the advertising of a 
warranty or guarantee by a home improvement contractor. 

Pursuant to Section 2-222 (I) of the Rules of the City of New York, with respect to 
advertising, "[i]f reference is made to a guaranty or warranty or the word 'guaranteed' 
or 'warranted' is used, the terms, conditions, and period of time covered thereby shall be 
clearly and conspicuously disclosed in the advertisement The terms shall indicate 
whether 'labor and material only,' 'repair,' 'replacement 'or 'full (partial) refund' is 
offered. Any limitations shall be disclosed in the advertisement." 

Should you have further questions on offering a warranty or guaranty, you should 
contact an attorney, who can advise you of your legal obligations for a warranty or 
guarantee in a home improvement contract and aid in the drafting of the language. 
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to download the Department's home improvement 




