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Re: Horse Drawn Cabs - Weekend Restrictions 
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Assistant Commissioner 

I'm writing in reply to your email of June 10,2008 in which you sought clarification of the 
legal restrictions for driving or operating horse drawn cabs on the weekends. You asked 
whether horse drawn cabs can be driven and operated on the weekends between 8 a.m. and 9 
a.m. at the hack line on Central Park South. The answer is that the Administrative Code does 
not prohibit the driving or operation of horse drawn cabs during those times on Central Park 
South. 

The law is written in such a way as to only list the times and places that operating a horse 
drawn cab would be prohibited. Section 20-381.1 (a) states as follows: It shall be unlawful 
for a driver of a horse drawn cab to operate such cab at any time when and where such 
operation is prohibited." Therefore, if a time or place is not restricted, then one can infer that 
it is allowed. 

The restricted times and places for operating a horse drawn cab are contained in Section 20-
381.1 (b). That subsection breaks down as follows: 

(b) (1) sets fOlth the prohibited times in Manhattan generally during the weekday 
mornings, from 7 a.m. to 10 a.m. and during the daytime and part of the evenings, 
from 10 a.m. until 9 p.m., with an exception between the hours of 10 a.m. and 9 p.m. 
for the area immediately adjacent to Central Park. 

(b) (2) sets forth the prohibited times in Manhattan generally, during the evening 
hours of 9 p.m. and 11 :30 p.m. and two specific grid locations in Manhattan, neither 
of which include along Central Park. 

(b) (3) set forth the weekend restrictions during certain times of the year in one of the 
grid locations in Manhattan refen'ed to in (b) (2) above, which does not include along 
Central Park. 



(b) (4) sets forth with prohibited times and areas in Manhattan in connection with 
certain holidays (e.g. New Year's Day and Christmas). 

(b) (5) sets forth the absolute prohibition of horse drawn cabs going on bridges and 
tunnels in the city of New York, at any time. 

Therefore, subsections (b) (2) and (b) (3) contain the only relevant provisions relating to 
restrictions of horse drawn cab operation on the weekends. Since Central Park and the areas 
along it are not restricted on the weekends at any time, the hack line at Central Park South 
would not be restricted between the hours you inquired about. 

I hope this clarifies the relevant Administrative Code sections and explains how to read them. 
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