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July 31, 2015

Re: Off-Site Storage for Parking Lots

The New York City Department of Consumer Affairs (the “Department”) issues
this letter in response to your inquiry regarding whether a licensed parking lot
can move vehicles to an off-site storage location. The answer is no.

In general, a licensee may only conduct business at the location designated on
the license issued by the Department. See, New York City Administrative Code
(Code) Section 20-112. Therefore, a parking garage that is licensed to
“accommodate, store, or keep . . . vehicle[s] for the payment of a fee” (Code
Section 20-230) at a particular location cannot store or keep those vehicles at a
different location, even if the other location has its own license from the
Department.

Moreover, Code Section 20-327(b) states:"Vehicles shall be stored or parked on
the licensed premises in such manner as shall be prescribed by the rules and
regulations of the commissioner, for the purposes of safeguarding persons and
property and permitting adequate inspection of the premises’ (emphasis
added). The only rule that may allow a licensee to park or store a vehicle at a
location other than the licensed premises is Section 2-161(f)(1)(i) of Title 6 of
the Rules of the City of New York, which states: “Motor vehicles shall not be
stored or parked by licensees on public streets, avenues highways, or public
places except when permission is given by the customer in a written agreement
which is signed by the customer.”

Thank you for your inquiry.

Sincerely,

James Hurst






