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Re: Parking Garage License Exemption for  Avenue 

Dear Ms. 

I write in response to your letter inquiring whether your client,  
 is exempt from obtaining a New York City Department of Consumer Affairs 

("DCA") garage or parking lot license for the parking garage at in 
Brooklyn. According to your letter, the garage or parking lot will be used for the 
exclusive accommodation of r's employees, patients, 
and visitors and the residents in a multiple dwelling building adjacent to the Medical 
Center. If your client operates the garage or parking lot in the 
manner described in your letter and in the accompanying documentation, it is exempt 
from licensure by DCA. 

As noted in your letter, a garage or parking lot maintained or operated "in conjunction 
with a business for the exclusive accommodation of patrons of such business or the 
employees of such business" or "by the owner or lessee of a multiple dwelling for the 
exclusive accommodation of the tenants or residents of such multiple dwelling" is 
exempt from the requirement for a garage or parking lot license (New York City 
Administrative Code § 20-322 (b) (c)). Therefore, as long as your client ensures that the 
parking lot or garage is operated for the exclusive accommodation of the staff, patients 
and visitors of the hospital and the residents of the adjacent multiple dwelling, it will not 
require a garage or parking lot license. 




