
I’m
Department of
Consumer Affairs

Jonathan Mintz
Commissioner July 20, 2010

Via email:
Staff Counsel

Re: Permitting another person to sell or display merchandise on the sidewalk in front of
42 Broadway your store is prohibited.

9th Floor
New York, NY 10004 Dear Mr.

tel This letter is in response to your inquiry asking whether an adjacent store may operate a
fax stoop-line stand in front of your store. The answer to your question is no.

Pursuant to the City of New York Administrative Code (‘Code”) §20-237(c), it isnyc.gov/consumers “unlawful ...to lease or permit any other person to use any space on the sidewalk
located adjacent to such store for the purpose of selling or displaying any merchandise.”

Your letter indicates that you are currently permitting another person to use space on
the sidewalk in front of your store for the purpose of selling or displaying merchandise.
This activity is strictly prohibited under the Code and you and/or the landlord may be
subject to fines of $100 per day for each day the space is leased. See Code §20-237(c).
In addition to a monetary penalty, the NYC Department of Consumer Affairs (“DCA”)
may take other enforcement action against your business, including moving to revoke
any licenses your business maintains from DCA, for committing such a violation.

Please feel free to contact me with any questions.

Sincerely,




