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RE: Storage Warehouse License Required where Goods are Received on 
behalf of Consumer 

Dear Mr. 

I write in response to your inquiry whether you must obtain a storage warehouse license 
from the New York City Department of Consumer Affairs ("the Department") in order to 
operate a business in which you will transport goods of a third party to a "self-storage" 
warehouse that you own, The short answer is yes. 

You posed a transaction involving two contracts. Under the first contract. a moving 
company that you own would deliver a consumer's household goods to a self-storage 
warehouse that you own. Under the second contract, you would provide labor to the 
consumer to move the goods from the truck to the self-storage warehouse that you own. 

Pursuant to Section 20-475 (a) of the New York City Administrative Code, a storage 
warehouse is, "a building or structure, or any part thereof, in which a consumer's 
household goods are received for storage for compensation, except warehouses in 
which such goods are stored by or on behalf of a merchant for resale or other use in the 
course of the merchant's business." The scenario you have described would require 
that the entity receiving the goods have a storage warehouse license from the 
Department, because the warehouse is receiving goods on behalf of the consumer. 




